Neoficiální stránky čtvrti Liberec XXXIII

Tvoříme Liberec 2022

Participativní rozpočet obecně představuje inovativní nástroj zlepšující komunikaci mezi radnicí a občany při rozhodování o rozdělení financí z městského rozpočtu. Obecně je možné popsat participativní rozpočet jako část peněz městského rozpočtu, o jejímž využití spolurozhodují obyvatelé společně se svými volenými zastupiteli. Postup, kterým radnice dospěje k tomu, jaké návrhy občanů budou součástí tohoto participativního rozpočtu, se může v jednotlivých městech značně lišit. Stejně tak se liší výše resp. podíl financí takto vyčleněných v rámci městského rozpočtu.

Machnína se týkají body č. 3 (Bezpečná cesta nejen pro děti do školy – úsek mezi mostem a chodníkem na ul. Stará, autora nevím) a č. 6 (Dětské hřiště Machnín). Bod č. 6 předkládá soused Honza Hanzlíček a jedná se o pozemek mezi mostem a večerkou, je to parcela č. 501 v majetku města.

Pokud chcete některý z návrhů podpořit, hlasujte zde: https://www.munipolis.cz/app/anketa/otazky/AJ2NEMa9

Že věc funguje jste se mohli přesvědčit v minulosti, tímto způsobem jsme díky Martinu Hlavsovi a široké podpoře cyklistické veřejnosti získali prodloužení asfaltového povrchu cyklostezky od Jirky Studeného po hasičskou louku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *